Aangepaste woning

Kan ik in mijn woning blijven wonen?

Soms zijn aanpassingen aan uw huis nodig om zelfstandig en veilig te kunnen blijven wonen. Heeft u door ouderdom, ziekte of een handicap moeite met lopen en bewegen? Met een paar kleine aanpassingen maakt u uw woning snel veiliger.

Kleine aanpassingen in huis zijn:

  • weghalen van drempels
  • plaatsen van elektrische deuropeners en lichtschakelaars op zithoogte
  • wandsteunen in badkamer, toilet of naast de trap
  • plaatsen van drempelhulpen, vlonders en aanloopstroken
  • douchezitje aan de wand

Deze kleine aanpassingen kunt u met hulp van vrienden, familie, bekenden of buren uitvoeren of met hulp van vakmensen. De website Lang Zult U Wonen biedt praktische tips om uw woning aan te passen.

Meer weten? Op de website Huistest kunt u zien of uw woning veilig is en welke aanpassingen eventueel nodig zijn in verband met beperkingen. Als er woningaanpassingen nodig zijn, dan kunt u via de website Huistest ook bedrijven uitzoeken die de gewenste klus voor u kunnen uitvoeren. Of kijk in de Gouden Gids voor het aanbod van vakmensen.

Lang zult u wonen

Mijn huis op maat - huistest

Zijn er veel of grote aanpassingen nodig?

Misschien is het dan beter om te verhuizen. Vul het contactformulier in van 1.Hoorn en maak een afspraak voor een adviesgesprek. De consulent komt bij u thuis. Misschien kunt u een vergoeding van de verhuiskosten krijgen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Hoorn

Bezoekadres

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn

Postadres

603
1620 AR
Hoorn
Zoekt u zelfstandige woonruimte die geschikt is voor mensen met een ernstige beperking?

Fokuswoningen zijn geschikt voor mensen met een ernstige beperking die zelfstandig willen wonen. U woont in een normale woonwijk, maar u kunt 24 uur per dag hulp krijgen. U heeft een indicatie nodig van het CIZ.

Fokus heeft een overzicht van aangepaste woningen in uw omgeving. Kijk op de website voor meer informatie en het actuele aanbod.

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking.

Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Fokus

Vrijheid en gewoon wonen met een fysieke beperking.