Bijdrage voor schoolkosten

Wat is een bijdrage voor schoolkosten?

Neem voor informatie contact op met de Stichting Leergeld West-Friesland.

Een bijdrage voor schoolkosten is een bijdrage voor kosten die opvoeders maken voor hun schoolgaande kind(eren) tot 18 jaar. Denk hierbij aan boeken, een rekenmachine of gymkleding.

Stichting Leergeld West-Friesland

Postbus 2067
1620 EB
Hoorn
Kunt u een bijdrage voor schoolkosten krijgen?

De stichting Leergeld West-Friesland wil alle kinderen laten meedoen. Dankzij donaties van de gemeente, het bedrijfsleven, kerken en particulieren helpen ze gezinnen met bijdragen voor schoolkosten. Of u een bijdrage kunt krijgen, hangt af van verschillende voorwaarden. Kijk op de website van Stichting Leergeld of u aan de voorwaarden voldoet.

Stichting Leergeld West-Friesland

Postbus 2067
1620 EB
Hoorn
Hoe vraagt u een bijdrage voor schoolkosten aan?

Het is belangrijk dat uw kind meedoet. Misschien kunt u een vergoeding krijgen van de Stichting Leergeld. Deze stichting geeft financiële hulp aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Krijgt u geen bijdrage van Stichting Leergeld? Vraag de sport- en cultuurstrippenkaart aan bij de gemeente. Hiermee kunt u de entree, het lidmaatschap of deelname aan een sport of activiteit betalen bij verschillende organisaties, verenigingen en clubs in en om Hoorn. Bel naar de gemeente. U krijgt het aanvraagformulier dan thuis gestuurd.

Gaat uw kind naar de brugklas? Misschien komt u in aanmerking voor de brugklasvergoeding. Vul het contactformulier van de gemeente in om dit aan te vragen.

Gaat uw kind naar het mbo? Informeer dan bij de gemeente of u een bijdrage in de schoolkosten kunt krijgen.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Hoorn

Bezoekadres

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn

Postadres

603
1620 AR
Hoorn

Stichting Leergeld West-Friesland

Postbus 2067
1620 EB
Hoorn
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van een bijdrage voor schoolkosten?

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag het dan aan een vrijwilliger. Ga naar een wijkinfopunt bij u in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Stichting Netwerk.

Stichting Netwerk - Wijkinfopunten

Krijgt u een bijdrage voor schoolkosten en is er iets veranderd in uw leven?

Misschien bent u verhuisd, heeft u een andere baan, heeft u een ander rekeningnummer of is er iets anders veranderd. Geef dit gelijk door. Zo zorgt u ervoor dat u later niets hoeft terug te betalen of een boete krijgt.

Heeft u juridische hulp nodig?

Ga naar het inloopspreekuur van de Rechtswinkel. Zij weten alles over wetten en regels en helpen u met formulieren en brieven. Zo nodig verwijzen ze u naar een mediator of een advocaat. Het Juridisch Loket geeft ook advies en tips.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Juridisch Loket Alkmaar

Noorderkade
116
1823 CJ
Alkmaar
Toon op kaart (1)
x

Rechtswinkel Noord-Holland Noord

Koopvaarder
1
1625 BZ
Hoorn