Bijzondere bijstand

Wat is bijzondere bijstand?

Bijzondere bijstand is geld van de gemeente om u te helpen als u bijzondere, noodzakelijke kosten heeft. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor rechtsbijstand, een kapotte wasmachine of als u extra kosten heeft door een ziekte of beperking.

Of uw kosten bijzonder zijn, hangt af van uw situatie. Wat in het ene geval bijzonder is, is dat in het andere geval niet. Het gaat erom wat u nodig heeft. Daarom wordt elke aanvraag apart bekeken en beoordeeld.

Kunt u bijzondere bijstand krijgen?

Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente of gebruikmaken van bepaalde voorzieningen. Deze regelingen zijn alleen bedoeld voor inwoners van de gemeente met een heel laag inkomen. Het gaat om: bijzondere bijstand, brugklasvergoeding, collectieve aanvullende ziektekostenverzekering, kwijtschelding belastingen, langdurigheidstoeslag, ouderentoeslag en de sport- en cultuurstrippenkaart. Heeft u al een contactpersoon bij de gemeente? Bespreek de mogelijkheden met hem of haar. Heeft u nog geen contactpersoon bij de gemeente? Neem contact op met 1.Hoorn via het contactformulier.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Hoorn

Bezoekadres

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn

Postadres

603
1620 AR
Hoorn
Hoe vraagt u bijzondere bijstand aan?

Vul het contactformulier van de gemeente in en vraag een gesprek aan. Heeft u een bijstandsuitkering? Maak dan een afspraak met uw case manager.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Hoorn

Bezoekadres

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn

Postadres

603
1620 AR
Hoorn
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van bijzondere bijstand?

Vraag hulp aan vrienden, familie of kennissen. Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Vraag dan een vrijwilliger om hulp.

Ga naar een wijkinfopunt bij u in de buurt. Kijk voor adressen en openingstijden op de website van Stichting Netwerk.

Stichting Netwerk - Wijkinfopunten

Heeft u juridische hulp nodig?

Ga naar het inloopspreekuur van de Rechtswinkel. Zij weten alles over wetten en regels en helpen u met formulieren en brieven. Zo nodig verwijzen ze u naar een mediator of een advocaat. Het Juridisch Loket geeft ook advies en tips.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Juridisch Loket Alkmaar

Noorderkade
116
1823 CJ
Alkmaar
Toon op kaart (1)
x

Rechtswinkel Noord-Holland Noord

Koopvaarder
1
1625 BZ
Hoorn