Huren voor jongeren

Wil je een woning huren?

Een overzicht van huurwoningen van woningcorporaties in West-Friesland vind je op Woonmatch West-Friesland. Om te reageren moet je ingeschreven staan. Dat kan via de website van de woningbouwvereniging in jouw gemeente. Het kan zijn dat er eisen worden gesteld aan je inkomen. Ook particulieren en makelaars verhuren woningen. Kijk op Funda voor huurwoningen in de buurt.

Intermaris heeft speciale huurwoningen voor jongeren. Neem contact met ze op of kijk op de website voor meer informatie.

Wil je reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat je staat ingeschreven. Zo vergroot je je kansen op een woning.

Via de website van de woningcorporatie in jouw gemeente kom je op Woonmatch. Op Woonmatch staan ook woningen in andere gemeenten in West-Friesland. Lukt het inschrijven niet? Neem dan contact met ze op. Na je inschrijving kan je reageren op woningen van 8 woningbouwcorporaties in West-Friesland.

Kun je geen woning via de woningcorporatie vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vind je huurwoningen bij makelaars en particulieren. Je kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. Je kunt ook proberen van woning te ruilen.