Sporten en bewegen voor kinderen

Zoekt u sportieve activiteiten voor kinderen?

Er zijn veel sportieve mogelijkheden voor kinderen. Bijvoorbeeld via sportverenigingen, scholen, buitenschoolse opvang (BSO) en andere organisaties in de wijken.

Team Sport organiseert van alles. Kijk eens op de website. U kunt ook een sportpas aanvragen voor uw kind. Daarmee kan uw kind kennismaken met verschillende sporten om erachter te komen wat hij of zij leuk vindt. U vraagt de pas aan via de website Sportpas.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Team Sport

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn
Wilt u sportief bezig zijn met uw kindje?

Kijk op de website Beweegkriebels voor leuke tips. Ga samen wandelen of spelen in een van een park of plantsoen. Of doe mee aan ouder- en kindzwemmen bij de Waterhoorn of de Wijzend.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Zwembad de Waterhoorn

Holenweg
14E
1624 PB
Hoorn
Toon op kaart (1)
x

Zwembad de Wijzend

Pastoor Nuijenstraat
57
1689 GM
Zwaag
Denkt u dat uw kind te weinig beweegt?

Zorg voor voldoende beweging voor uw kinderen. Laat uw kind op de fiets of lopend naar school gaan en veel buitenspelen. Geef zelf het goede voorbeeld door regelmatig te bewegen en gezond te eten. Zoek ook een sportvereniging voor uw kind.

Wil uw kind sporten maar is er geen geld?

Bel Stichting Leergeld en vraag een bijdrage aan. U kunt ook een e-mail sturen. Zet daarin uw naam, adres, telefoonnummer, de naam en de geboortedatum van uw kind, uw maandinkomen en de reden van uw aanvraag. Verder gaat het zo: een medewerker van Stichting Leergeld komt op afspraak bij u thuis. U bespreekt hoe u er voor staat en legt uit voor wie u een bijdrage wilt aanvragen. De medewerker dient uw aanvraag in bij Stichting Leergeld. Stichting Leergeld beslist over uw aanvraag. U krijgt binnen 2 weken bericht. Krijgt u al een bijdrage van Stichting Leergeld? Die geldt voor 1 jaar. Zo nodig kunt u daarna een nieuwe bijdrage aanvragen.

Wilt u een bijdrage voor contributie of sportkleding? Misschien komt u in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Jeugdfonds Sport & Cultuur is een organisatie die de contributie en/of de sportattributen betaalt voor kinderen uit gezinnen die leven van een uitkering, in de schuldsanering zitten of een inkomen hebben onder het sociaal minimum.

Vraag ook om hulp bij uw gemeente. Samen met een medewerker bekijkt u of er nog andere regelingen zijn waar u aanspraak op kunt maken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Stichting Leergeld Nederland