Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk wordt niet betaald, maar geeft veel voldoening. U doet nieuwe ervaring op en leert nieuwe mensen kennen.

Wilt u vrijwilligerswerk doen?

Meld u aan bij het Vrijwilligerspunt. Er zijn genoeg leuke vacatures.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Vrijwilligerspunt

Maelsonstraat
20
1624 NP
Hoorn

Vrijwilligerswerk.nl

Landelijke website met algemene informatie over vrijwilligerswerk. 

Wie zorgt er voor de verzekering bij vrijwilligerswerk?

De gemeente heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in de gemeente. Is er schade ontstaan tijdens het vrijwilligerswerk? Vraag dan eerst bij uw eigen verzekering of de schade vergoed wordt. Als uw verzekeraar de schade niet vergoedt, vul dan het schadeformulier van de gemeente in. Zorg zelf voor een zorgverzekering en een WA-verzekering.

Gemeente Hoorn - vrijwilligersverzekering

Vraagt de gemeente u om een tegenprestatie voor het ontvangen van een bijstandsuitkering?

Als u een bijstandsuitkering ontvangt, mag de gemeente u vragen om een tegenprestatie. Dit betekent dat de gemeente u vraagt om onbetaald een activiteit te doen die nuttig is voor de samenleving. De gemeente houdt rekening met wat u kunt en met wat mogelijk is in uw persoonlijke situatie. U mag geen activiteit doen waar u normaal gesproken voor betaald wordt. Als u niet meewerkt, mag de gemeente uw bijstandsuitkering verlagen.

Doet u vrijwilligerswerk en heeft u geen tijd? Vrijwilligerswerk mag een baan of tegenprestatie niet in de weg staan. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw gemeente.

Toon op kaart (1)
x
Toon op kaart (1)
x

Gemeente Hoorn

Bezoekadres

Nieuwe Steen
1
1625 HV
Hoorn

Postadres

603
1620 AR
Hoorn